|Eingestellt in Kategorie:
Ähnlichen Artikel verkaufen?

Erworbener Geschmack: Die französischen Ursprünge des modernen Kochens

Cronus and Opa Books
(664)
Angemeldet als gewerblicher Verkäufer
US $22,11
Ca.CHF 17,91
Artikelzustand:
Neu
Ganz entspannt. Rückgaben akzeptiert.
Versand:
US $5,00 (ca. CHF 4,05) USPS Media MailTM.
Standort: Carson City, Nevada, USA
Lieferung:
Lieferung zwischen Di, 17. Jun und Di, 24. Jun nach 94104 bei heutigem Zahlungseingang
Wir wenden ein spezielles Verfahren zur Einschätzung des Liefertermins an – in diese Schätzung fließen Faktoren wie die Entfernung des Käufers zum Artikelstandort, der gewählte Versandservice, die bisher versandten Artikel des Verkäufers und weitere ein. Insbesondere während saisonaler Spitzenzeiten können die Lieferzeiten abweichen.
Rücknahme:
30 Tage Rückgabe. Käufer zahlt Rückversand. Wenn Sie ein eBay-Versandetikett verwenden, werden die Kosten dafür von Ihrer Rückerstattung abgezogen.
Zahlungen:
     Diners Club

Sicher einkaufen

eBay-Käuferschutz
Geld zurück, wenn etwas mit diesem Artikel nicht stimmt. Mehr erfahreneBay-Käuferschutz - wird in neuem Fenster oder Tab geöffnet
Der Verkäufer ist für dieses Angebot verantwortlich.
eBay-Artikelnr.:394914573407
Zuletzt aktualisiert am 13. Jun. 2025 12:40:55 MESZAlle Änderungen ansehenAlle Änderungen ansehen

Artikelmerkmale

Artikelzustand
Neu: Neues, ungelesenes, ungebrauchtes Buch in makellosem Zustand ohne fehlende oder beschädigte ...
ISBN
9780801430534

Über dieses Produkt

Product Identifiers

Publisher
Cornell University Press
ISBN-10
0801430534
ISBN-13
9780801430534
eBay Product ID (ePID)
806352

Product Key Features

Book Title
Acquired Taste : the French Origins of Modern Cooking
Number of Pages
262 Pages
Language
English
Publication Year
1994
Topic
Regional & Ethnic / French, History
Illustrator
Yes
Genre
Cooking
Author
T. Sarah Peterson
Format
Hardcover

Dimensions

Item Height
1.1 in
Item Weight
0 Oz
Item Length
10.4 in
Item Width
7.3 in

Additional Product Features

Intended Audience
Trade
LCCN
94-019133
Dewey Edition
20
Dewey Decimal
641.3/0944
Synopsis
This colorful history of French cooking takes us back before salt and pepper shakers had been dreamed of and explains why we begin with salad and end with dessert. Full of zesty quotes and recipes from period cookbooks and illustrated with wonderful..., This colorful history of French cooking takes us back before salt and pepper shakers had been dreamed of and explains why we begin with salad and end with dessert. Full of zesty quotes and recipes from period cookbooks and illustrated with wonderful still-life paintings, Acquired Taste is a trove of discoveries about cooking techniques and terms that still flourish today. Salt and pepper, salad and dessert-we may take for granted the taste of our food and the sequence of the courses, but European-American cuisine was invented under fascinating circumstances in the mid-seventeenth century. In a book redolent with fresh lore about the history of cookery, T. Sarah Peterson reconstructs the revolution in French cooking that explains why we eat as we do. Bountifully illustrating her story with still-life paintings and recipes from period cookbooks, Peterson explores a change in French cooking in the mid-seventeenth-century-from the heavily sugared, saffroned, and spiced cuisine of the Medieval period to a new style based on salt and acid tastes. In the process, she reveals more fully than any previous writer the links between Medieval cooking, alchemy, and astrology. Peterson's vivid account traces this newly acquired taste in food to its roots in the wider transformation of seventeenth-century culture which included the Scientific Revolution. She makes the startling-and persuasive-argument that the shift in cooking styles was actually part of a conscious effort by humanist scholars to revive Greek and Roman learning and to chase the occult from European life. Such ingredients as artichokes, asparagus, and foie gras reappeared in the kitchens of Europe as part of this invocation of antiquity. The Classical revival succeeded so well in creating a fashion for the salt-acid tastes of Ancient cooking that, by the end of the century, the new cooking dominated European tables. Intended to arouse the appetite in a manner subtle and erotic, modern French cuisine continue to achieve its effect using the very ingredients that teased the Ancients., This colorful history of French cooking takes us back before salt and pepper shakers had been dreamed of and explains why we begin with salad and end with dessert. Full of zesty quotes and recipes from period cookbooks and illustrated with wonderful still-life paintings, Acquired Taste is a trove of discoveries about cooking techniques and terms that still flourish today.
LC Classification Number
TX637.P48 1994

Artikelbeschreibung des Verkäufers

Info zu diesem Verkäufer

Cronus and Opa Books

98,5% positive Bewertungen2.8 Tsd. Artikel verkauft

Mitglied seit Mär 2021
Angemeldet als gewerblicher Verkäufer
We have a wide variety of used and new books. We sell a wide variety of genres from textbooks to classics.
Shop besuchenKontakt

Detaillierte Verkäuferbewertungen

Durchschnitt in den letzten 12 Monaten
Genaue Beschreibung
4.8
Angemessene Versandkosten
4.9
Lieferzeit
5.0
Kommunikation
5.0

Verkäuferbewertungen (697)

Alle Bewertungen
Positiv
Neutral
Negativ